Saturday, September 17, 2011

Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά in a glance

Ηράκλειο Σεπτέμβρης και ο υδράργυρος κολλημένος στους 37 βαθμούς!

Ό,τι καλύτερο για μεσημβρινές ρακοκαταστάσεις με παρέα και καλό σπιτικό μεζέ στο Άμβυξ, ένα μικρό παραδοσιακό ρακάδικο-καφενείο στη Μπιζανίου - στον πεζόδρομο απέναντι από την πλατεία Κορνάρου-  που σέβεται την τσέπη του μέσου Έλληνα που τον έχουν τρελάνει στο χαράτσι..

Απαραιτήτως στάση στο Ρέθυμνο για μία βόλτα στο λιμάνι και ψώνια στην αγορά. Εκεί, στον παραλιακό δρόμο των Χανίων, με θέα το λιμάνι, απολαύσαμε τον καφέ μας σε ένα σύγχρονο καφέ-μπαρ, με mainstream lounge μουσική και ψαγμένη διακόσμηση - το 'all day bar' μας κέρδισε χάρη στον ατμοσφαιρικό του χώρο, την άψογη εξυπηρέτηση και κυρίως αυτή την ανανεωτική νότα δροσιάς που μας συνόδευσε στο υπόλοιπο του ταξιδιού μας.

Τα Χανιά μαγευτικά όπως πάντα, το ίδιο μαγευτικό και το μεσημεριανό στο Ταμάμ όπου παρά την αφόρητη ζέστη καταφέραμε να δοκιμάσουμε σχεδόν τον μισό κατάλογο ορεκτικών μεζέδων.. Απλώσαμε τα καλλίγραμα κορμιά μας στην παραλία στα Φαλάσαρνα και γλυκαθήκαμε φυσικά στην Κουκουβάγια.. Εκεί μας έφερε ο δρόμος στο παιδιατρείο της φίλης μου Σόφης Αλεβιζάκη που έχει προσφάτως μεταφερθεί στην περιοχή και η μόλις πεντάλεπτη επίσκεψή μας έφτασε για να μας ταξιδέψει στον πλανήτη του μικρού Πρίγκηπα, να' σαι καλά Σόφη! Το βραδάκι μας κύλησε χαλαρά με ποτά στο bar 'επι πλέων' και στο 'Μοναστήρι του Καρόλου' που η εσωτερική του αυλή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο ιn στέκια της Αθήνας..

Επιστροφή στο Ηράκλειο για το ταξίδι του γυρισμού..
Και του χρόνου με υγεία!

3 comments:

  1. kataplhktiko bubu mou to site kai to post.
    alla h mppoukitsa mas einai to diamantaki mas :)
    thn eixa xexasei ayth thn photo me thn sakoula, htan thn teleytai fora pou feixa erthei thn thymamai pou trypose mesa kai meta thn sername me thn sakoula mes sto saloni eixe xetrelathei...h agapoula mou :) fobero kolaz to thelo na mou to steileis
    polla polla filakia sthn bubu mas ston karaflouko mou kai se esena glykoula mou
    xxxxoooxx

    ReplyDelete
  2. Awesome blog upgrading! Grattis!!! Αλλά η βόλτα σας με μελαγχόλησεεεεε!!!! Μα είσαι προκλητική! Μα πήγατε ΤΑΜΑΜ και Κουκουβάγια ????????????????

    (sorry alla to mixing twn glwsswn den einai tipota allo apo afto pou sumvainei sto kefali mou!)

    ReplyDelete
  3. Ax nai den einai teleio to background? Mou to eftiakse i Panagiota, ego den exo idea.. To grattis paei se ekeini!! Kala, den mporo na sou perigrapso synoliko arithmo thermidon ekeini tin imera..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...